Za blond vlasy a príliš “provokatívne oblečenie” brutálna nakladačka. Migranti vyčíňali vo Viedni

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: Reprofoto, Facebook Yle Oulu)

    Celý incident sa odohral vo Viedni na stanici Westbahnhof, kde dievča čakalo na vlak na linke S6. “Čakala som na vlak, keď ku mne pristúpil nejaký muž a začal hovoriť cudzím jazykom. Potom mi začal siahať na vlasy a dával najavo, že sú pre neho moje blond vlasy neprijateľné. Povedala som mu, nech sa ma nedotýka a odíde, čo sa aj stalo. Lenže krátko potom sa vrátil s ďalšími tromi kumpánmi,” hovorí dievča, ktorá pre médiá uviedla len svoje krstné meno Sabina.

    Rozzúrení násilníci dievča napadli a ukradli jej kabelku aj platobné karty. Mlátili jej v zlosti hlavu o zem a potom sa dali na útek. “Z ich slov som pochopila, že pochádzajú z Afganistanu. Ležala som na nástupišti a strácala postupne vedomie. Nikto mi však nepomohol,” hovorí očividne stále vystrašená študentka, ktorú museli ošetriť v nemocnici. Utrpela značné modriny a podliatiny na hlave, ramene a lakti. Viditeľné stopy brutálneho násilia tiež nesie jej chrbtica a boky.

    Celý text v angličtine nájdete  TU.

    Dievča bolo podľa svojich slov po útoku veľmi vystrašené. Po výsluchu na polícii však jej obavy vystriedal hnev. “Teraz som skôr veľmi naštvaná. Po útoku mi totiž na policajnej stanici povedali, že by sa ženy nemali po ôsmej večernej hodine samé pohybovať na ulici. Policajti mi tiež radili, aby som zmenila farbu vlasov a neobliekala sa tak provokatívnym spôsobom. Nepriamo mi tak vlastne povedali, že si za to môžem čiastočne sama. To je drzosť najvyššieho kalibru,” hnevá sa dievča.

    “Rady policajtov považujem za absolútne scestné. V každom prípade sa teraz budem vyhýbať pobytu vo väčšom dave. Rozhodla som sa tiež, že tento rok vynechám účasť na koncerte Danube Island festival,” uvádza Sabina, ktorej vraj policajti tiež oznámili, že podobné útoky sú teraz vo Viedni na dennom poriadku. Na otázku, čo by robila, keby tých štyroch násilníkov stretla ešte raz, má jasnú odpoveď. “Okamžite by som si z kabelky vytiahla slzný plyn a nastriekala im to do tváre.”

     

    - Reklama -