Detská ombudsmanka v novom. Suma za mesačný nájom vás prekvapí

    0
    Exministerka a exposlankyňa NR SR Viera Tomanová (Autor: SITA)

    Úrad detskej ombudsmanky Viery Tomanovej sídli v budove, ktorej majiteľom je Jednotný majetkový fond zväzov odborových organizácií v Slovenskej republike. Nebytové kancelárske priestory na treťom poschodí, ktoré dal fond úradu komisára do prenájmu, majú rozlohu 222 metrov štvorcových. Pozostávajú z dvoch kancelárií, sociálnych zariadení, komunikačných priestorov, kuchynky a šatníka.

    Okrem nebytových priestorov má úrad k dispozícii aj dve parkovacie miesta. Tie si takisto prenajíma od majetkového fondu za 100 eur na mesiac za obe. Aj v prípade priestorov v budove, aj v prípade parkovacích miest sú zmluvy uzavreté na dobru určitú, a to do 31. decembra 2021. 

    Komisárka pre deti Viera Tomanová, ktorú na tento post poslanci NR SR zvolili v tajnej voľbe koncom minulého roka, už tak má v Bratislave svoje sídlo. “Vzhľadom na to, že sme doposiaľ zariaďovali úrad, uprednostňujeme písomný, resp. elektronický styk s podávateľmi,” vysvetlila riaditeľka úradu Daniela Lengyelová. Ako dodala, napriek tomu prijíma detská ombudsmanka, ako aj pracovníci úradu podávateľov aj osobne. “Doposiaľ navštívilo komisárku osobne niekoľko desiatok podávateľov,” poznamenala. 

    Viera Tomanová sa ako komisárka pre deti podieľa na ochrane práv detí, riadi sa pri tom Dohovorom o právach dieťaťa, ako aj inými medzinárodnými zmluvami, ktorými je Slovensko viazané. Prípady alebo situácie, v ktorých môže pomôcť, jej vyplývajú zo zákona o komisárovi pre deti a komisárovi pre osoby so zdravotným postihnutím z roku 2015.

    Do účinnosti vstúpil vlani 1. septembra. Dieťa sa môže na svoju komisárku obrátiť buď priamo alebo prostredníctvom inej osoby aj bez vedomia rodiča, opatrovníka alebo inej osoby, do starostlivosti ktorej je zverené.

    - Reklama -