Donald Trump poriadne naštval The Rolling Stones. Toto sme mu nikdy nepovolili, hovoria rozhorčení umelci

    0
    Mick Jagger z the Rolling Stones (Autor: SITA)

    Anglickí rockeri The Rolling Stones vydali oficiálne vyhlásenie, v ktorom Donalda Trumpa upozorňujú na to, že ich piesne používa ako hudobný podmaz svojich vystúpení neoprávnene. „The Rolling Stones nikdy nedali súhlas na to, aby Trump vo svojej volebnej kampani používal ich piesne, a žiadajú, aby ich okamžite prestal verejne púšťať,“ píše sa podľa Independent vo vyhlásení.

    Podľa slávnej kapely Trump počas svojej kampane neoprávnene použil piesne ako „Start me up“ či „You can´t always get what you want“. Hity púšťal na svojich verejných príhovoroch naprieč celými USA.

    Podobný problém mali s Trumpom už viaceré spevácke hviezdy. V prípade skupiny Aerosmith to vyústilo až do právneho sporu. Líder rockovej skupiny Steven Tyler niekoľkokrát prezidentského kandidáta požiadal, aby prestal používať jeho diela v rámci svojej kampane. Donald Trump však na výzvu nereagoval a známa balada „Dream on“ naďalej na zhromaždeniach znela z reproduktorov. Kapela sa preto politika rozhodla zažalovať. To, že Trump počas prezidentskej kampane baladu púšťal, „navodilo falošný dojem, že Steven Tyler podporuje alebo súhlasí s prezidentskou kandidatúrou Donalda Trumpa,“ vyhlásil Tylerov právnik.

    Kontroverzný politik takýmto spôsobom nahneval aj speváčku Adele. Jej hit „Rolling in the deep“ zvykol jeho štáb na zhromaždeniach používať na navodenie správnej atmosféry. Speváčka vyhlásila, že nesúhlasí s používaním jej diel na politickú kampaň.

    Voči Trumpovi sa tvrdo vyhranila aj skupina REM. „Nezneužívajte našu hudbu či náš hlas na vašu priblblú šarádu a politickú kampaň,“ napísal na Twitter basgitarista kapely Mike Mills.  

    - Reklama -