Mám problém byť s Kollárom v jednej miestnosti. Poliačik sa takto vyjadril k lídrovi Sme rodina, ktorý nazval imigrantov príživníkmi

    0
    Martin Poliačik, poslanec za stranu Sloboda a Solidarita, Lucia Žitňanská z Most-Híd a Daniel Lipšic (NOVA) (Autor: SITA)

    Boris Kollár včera zverejnil emotívne video, kde kritizuje plán Európskej komisie, podľa ktorého by krajiny EÚ museli zaplatiť pokutu, ak by nechceli v čase krízy prijímať imigrantov od iných štátov Únie. Malo by ísť o sumu 250-tisíc eur za každého imigranta, ktorého by členský štát odmietol.

    „Samý jadrový fyzik, lekár, operatér, samá absolútna špička, ktorá konečne zachráni Európu z hospodárskeho poklesu, no len vitajte. Len poďte k nám, všetci čierni z Eritrey. A keď náhodou Slováci niekoho nezoberú, tak Európska únia si vypýta za jedného 250-tisíc eur pokutu,“ hovorí vo videu Kollár.

    Zdroj: Facebook/Boris Kollár

    Tvrdenia, že by nás imigranti pozdvihli, označil Kollár za „bláboly“ a „sprostosti“. Imigrantov zároveň nazýva príživníkmi, ktorí doteraz len pásli ťavy, ktorí chcú vycuciavať náš sociálny systém.

    Kollárove vyjadrenia, ktoré zazneli vo videu, označil poslanec SaS Martin Poliačik za intelektuálne výrony. Zároveň vyjadril pochybnosť, či sú vôbec založené na pravde. „Ich úroveň je taká katastrofálne nízka, že vôbec sa nimi zaoberať samo znižuje úroveň diskurzu v slovenskej politike,“ povedal pre HNonline Poliačik. Poliačik pritom konštatoval, že odkedy Kollára spoznáva bližšie, tak je preňho čoraz väčším problémom byť s ním v jednej miestnosti.

    - Reklama -