V parlamente ostáva platiť staré známe dôveruj, ale preveruj. Prečo šacovanie a detektory kovov neuspeli?

    0
    Parlament, NR SR (Autor: SITA)

    V rámci spomínanej diskusie sa vyjadrovali viacerí poslanci národnej rady. Medzi nimi bol napríklad aj smerák Ľuboš Blaha, ktorý tvrdil, že: „Zbrane v rukách neonacistov sú vážny problém, ktorý budeme musieť riešiť, no nebudem predbiehať, musíme sa dohodnúť.“ Svoj názor prezentoval aj liberál Galko. „Nijak inak ako detektormi sa to vyriešiť nedá,“ povedal. Viac o téme nájdete TU.

    To bolo vtedy. A toto je teraz. „Ak chcete kontrolovať poslancov, musíte mať všade, kde je prístup do národnej rady, kontrolné stanovištia. Neviem si predstaviť, že by sa takýmto spôsobom dali prešacovaťposlanci,“ uviedol Bugár. Síce si aktuálne zastupujúci šéf parlamentu nevie predstaviť, že by sa poslanci šacovali, uviedol alternatívne riešenie problému. „Viem si ale predstaviť, že ak to bude potrebné, sprísnime zákon pokutami,“ povedal a dodal, že ani detektory kovov pred dverami by nič nevyriešili. Ako píšu Aktuality.sk, Bugár naznačil, že poslanci nemajú strach.

    So šéfom strany Most-Híd nesúhlasia viacerí poslanci. „Buď sa nastavia pravidlá tak, že budú všetci chodiť cez detektor, alebo to bude tak ako doteraz. Teda, že sa im bude dôverovať, že dovnútra so zbraňou nepôjdu,“ vyjadril sa saskár Galko a dodal, že sa podobných prípadov, ako keď prišiel poslanec Krupa do parlamentu ozbrojený, nebojí. Podľa jeho slov išlo iba o marketingový ťah zo strany ĽS NS.

    Kontroly v parlamente považuje za dostatočné aj opozičný Gábor Grendel z OĽaNO-NOVA a ako príklad uvádza, že aj samotný Krupa odovzdal zbraň parlamentnej ochranke dobrovoľne. Proti pokutám však nič nenamieta.

    - Reklama -