Bratranec Radoslava Procházku je mafián. Pomáhal mu líder Siete?

    0
    Radoslav Procházka (Autor: SITA)

    Róbert Bíly nebol v podsvetí nejakým nosičom vody, figuroval ako šéf piešťanskej vetvy neslávne známej skupiny piťovcov. Ide zároveň o bratranca predsedu Siete a poslanca parlamentu Radoslava Procházku.

    Róbert Bíly uzavrel v januári 2015 s prokurátorom dohodu o vine a treste za založenie zločineckej skupiny, vydieranie, lúpež, poškodzovanie cudzej veci, poisťovací podvod a podplácanie. Odsúdený bol napokon na osem rokov a trest prepadnutia majetku. Bíleho pôvodne obvinili ako šéfa organizovanej skupiny. Po čase však začal spolupracovať s políciou.

    „Keď mafiána v roku 2014 chytili, jeho bratranec mu pomáhal,“ píše sa v texte, ktorý anonym rozposlal viacerým redakciám. Pomáhať pri tom mal policajt s priezviskom Chudý. Toho email obviňuje, že zamietol vyšetrovanie „pod koberec“.

    Procházka tieto obvinenia rezolútne odmieta. „Nikdy som v jeho prospech nič nevybavoval, neviem, aký dostal trest a za čo, netuším, kto je pán Chudý. Na súde v Banskej Bystrici som nikdy nebol,“ povedal Procházka pre denník Nový Čas.

    - Reklama -