Nákladiak plný mŕtvol a kontroverzný sprievod. Brutalita v štýle Islamského štátu. Kto sa v skutočnosti pochválil svojou krutosťou?

    0
    Nákladiak plný mŕtvol islamistov. (Autor: repro foto Youtube/Chris Tomson)

    Kontroverzné video ukazuje ceremoniál-sprievod Kurdov oslavujúcich víťazstvo. Kurdské milície šokovali šotom, v ktorom cez sýrske mesto Afrin prejde vozidlo naložené mŕtvolami. Malo by ísť o mŕtvych bojovníkov Islamského štátu, konkrétne zo skupiny Ahrar ash-Sham. Práve v blízkosti mesta Afrin došlo k stretom medzi islamistami a kurdskými jednotkami YPG.

    Podľa kurdských zdrojov bolo v blízkosti tejto lokality zabitých 88 džihádistov a 66 získali do svojich rúk kurdské jednotky. Mesto Afrin, v ktorom „ceremoniál“ s nákladiakom plným mŕtvol zorganizovali, je jednou z najvýznamnejších kurdských bášt.

    Na adresu videa sa vyjadril Aldar Xelil, šéf z ďalšej z kurdských bojových skupín. „Ide to proti našim hodnotám ako ľudských bytostí. Nie sme tí, ktorí svojich nepriateľov terorizujú takouto hanebnou cestou. Toto sú spôsoby Islamského štátu a režimu Ba’ath (politická strana súvisiaca s vládou sýrskeho prezidenta Bašára Asada a jeho otca – pozn. redaktora) alebo iných diktátorských režimov. Toto nie sú naše metódy,“ rozhorčil sa Xelil. O kontroverznom kurdskom sprievode informoval portál The Observers

    Kontroverzné video ukazuje kurdský sprievod a nákladiak plný mŕtvol. Zdroj: YouTube/Chris Tomson

    - Reklama -