Záhada zmiznutého expremiéra Jaceňuka. Po Ukrajine idú špekulácie o dávke z kalašnikova

    0
    Arsenij Jaceňuk, bývalý predseda vlády Ukrajiny (Autor: SITA)

    Ukrajinské Viesti sa už v stredu 27. apríla zaujímali o Jaceňukov osud po odchode z funkcie. Ukázalo sa, že, aspoň podľa slov spolustraníkov, nebolo Jaceňuka v poslednom čase vidieť. Ako ďalej Viesti informovali, už niekoľko dní ho nevideli ani pri svojom byte v Kyjeve, ale podľa svedkov nebýval ani vo svojom letnom sídle blízko Mežigoria, kde mal luxusnú haciendu bývalý prezident Viktor Janukovyč.

    Jaceňukova strana v súčasnosti prechádza krízou, ale poslanci frakcie sa so straníckym lídrom nevideli od 14. apríla, keď odišiel z úradu. Pritom poslanec strany Peter Vanat povedal, že Jaceňuk sa teraz plánuje zamerať na budovanie strany a stranícku politiku.

    Podľa všetkého Jaceňuk ale v súčasnosti nie je v Kyjeve ani v krajine. Poslanec za Ľudový front Sergej Kaplin denníku oznámil, že v parlamente sa objavujú informácie o tom, že bývalý premiér je v zahraničí, a to konkrétne v Argentíne. Dôvod ani dĺžka jeho cesty a ani dátum návratu nie sú známe. Viesti v stredu kontaktovali Jaceňukovu tlačovú hovorkyňu, ale bez odpovede.

    VIAC TU.

    Sobotňajšie vydanie ukrajinských novín a ani tlačová agentúra Unian sa téme zmiznutia bývalého premiéra vôbec nevenujú.

    autor: vss

    - Reklama -