Utečenci zostať, nacistov vyhnať. Zjazd nemeckej strany AfD sprevádzal agresívny protest ľavičiarov

    0
    Polícia v Stuttgarte zasahuje proti ľavičiarom, ktorí protestovali počas zjazdu strany AfD (Autor: SITA)

    Agentúra DPA uviedla, že keď zhruba dve tisícky účastníkov zjazdu prichádzali dnes ráno do konferenčného centra, demonštranti na nich kričali: “Utečenci zostať, nacistov vyhnať!”. Protestujúci dočasne zablokovali neďalekú cestnú komunikáciu a na ďalšej ceste vedúcej do kongresového centra podpaľovali pneumatiky.

    V mieste udalosti bolo prítomných asi tisíc policajtov, ktorí mali dohliadať, aby nedošlo k násilnému stretu medzi členmi ultrapravicovej AfD a demonštrantmi.
    Mnohí účastníci protestu sa však aj napriek tomu začali správať násilnícky; niektorí mali na tvárach masky a mávali železnými tyčami, priblížil hovorca polície. Očitý svedok zase hovoril o tom, že policajti použili na rozohnanie demonštrujúceho davu paprikový sprej, píše DPA.

    Alternatíva pre Nemecko získava v poslednom čase svojou protiimigrantskou a protiislamskou angažovanosťou čoraz väčší politický vplyv, analyzuje AP.
    Vyše 600-tisícový Stuttgart, kde sa tento víkend koná zjazd strany AfD, je hlavným a najväčším mestom nemeckej spolkovej krajiny Bádensko-Württembersko.

    - Reklama -