Poslanecká romantika. Aké to je, keď spolu bývajú ľavičiar s pravičiarom? Preberajú po večeroch politiku v posteli?

    0
    Ján Podmanický, poslanec NR SR (SMER-SD) (Autor: SITA)

    Poslanci Oto Žarnay z Matovičovho OĽaNO a Ján Podmanickým so Smeru si skúšajú vysokoškolské podmienky, delia sa totiž o jeden byt. Ako Žarnay priznáva pre SME.sk, zaskočilo ho, keď sa dozvedel, kto bude jeho spolubývajúcim. „Ľudí však nerobí to, že sú politici, ale, že sú ľudia a tak som si povedal, že to nebudem riešiť,“ hovorí Žarnay a dodal, že sa v byte streli iba raz a o politike sa nebavili.

    So svojím spolubývajúcim nemá problém ani Podmanický. „Po pár mesiacoch ho možno navyše presvedčím, že Smer nerobí všetko zle,“ nádejá sa. O tom, že má za susedov aj poslancov z ĽSNS Podmanický nevedel.

    Ubytovanie zadarmo poslancom poskytuje Kancelária národnej rady. Okrem bytového domu v Ružinove si môžu vybrať aj izby v priestoroch pod Národnou radou Slovenskej republiky. V parlamente býva napríklad poslanec za Smer Ľubomír Jahnátek či poslankyňa Natália Blahová z SaS s kolegyňou Renátou Kaščákovou. „Pripomína mi to internát, aj keď tam to bolo horšie,“opisuje Jahnátek. Saskárka Blahová sa vyjadrila, že „Je to pre mňa bezpečnostná poistka na prespávanie, ak by parlament zasadal až do noci.“

    - Reklama -