Orbán bojuje proti klesajúcim preferenciám netradične. Inšpiroval sa u Fica či Berlusconiho?

    0
    Viktor Orbán, maďarský premiér (Autor: SITA)

    Viktor Orbán chce, aby najúspešnejšie maďarské futbalové kluby ako Ferencváros Budapešť či Videoton Székesfehérvár boli pravidelnými účastníkmi základnej fázy najprestížnejšej klubovej súťaže Ligy majstrov, informuje aktualne.sk. Rozpočty oboch klubov by sa aj za pomoci štátnych peňazí mali rozšíriť až trojnásobne.

    Maďarský futbal márne hľadá slávne časy partie okolo legendárneho Férencza Puskása z 50. rokov, keď Maďarsko patrilo k najlepším tímom na svete. V súčasnosti sa maďarská liga nachádza v rankingu dokonca za slovenskou a maďarský tím sa naposledy do základnej časti Ligy majstrov kvalifikoval za posledných 20 rokov len raz, a to Debercín v roku 2009.

    Orbán chce, aby peniaze do klubov prúdili najskôr zo štátnej kasy, pričom predpokladá, že by viac peňazí v maďarskom futbale malo privábiť aj súkromných investorov. Zviditeľniť sa futbalom v politike nie je nová metóda, napríklad bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi bol známy okrem iného aj ako mecenáš slávneho týmu AC Milano. S prísľubom dostavať slovenský národný futbalový štadión často operuje aj slovenský premiér Robert Fico.

     

     

     

    - Reklama -