Takto sme ich odhalili. Galko pre PL prezradil, ako demaskovali bugárovcov. Prehovoril aj o tom, kto mohol byť namočený vo vražde

    0
    Ľubomír Galko (Autor: SITA)

    Začala sa tretia schôdza národnej rady. Ako by ste zatiaľ zhodnotili jej priebeh?

    Je to pokojnejšie ako pri prerokovávaní programového vyhlásenia vlády. Čo je pochopiteľné, lebo tento dokument oprávnene vyvolal vášne a diskusie.

    Aký je váš názor práve na programové vyhlásenie vlády?

    Je katastrofálne, že toto programové vyhlásenie vlády bolo schválené, lebo tam je obrovské množstvo škodlivých vecí. Ukázalo sa, že zlepenec oligarchov alebo teda nová koalícia si rýchlo na seba zvykla a nezaváhala. Budeme s tým musieť žiť a budeme s tým musieť bojovať.

    Čomu sa chcete konkrétne na treťom zasadnutí venovať?

    Je tu viacero vecí, ktoré prerokúvame. Som rád, že sa odhalilo farizejstvo Most-Híd, lebo náš poslanec či poslanci predložili návrh zákona, ktorý by vrátil občianstvo tým ľuďom, ktorým bolo neoprávnene odobraté. Je to návrh zákona, ktorý Most-Híd predkladal niekoľkokrát vo svojom volebnom programe a oni ho teraz nepodporili.

    Naozaj ma zaujímalo, ako sa to skončí a ukázalo sa, že stoličky vo vláde sú im oveľa prednejšie ako záujmy voličov. Aj to, čo prerokúvame práve dnes, čo sa týka amnestií, je vážna vec a obrovský morálny problém. Je to obrovská škvrna na Slovenskej republike. Moje právne povedomie mi hovorí, že Mečiarove amnestie sa dajú zrušiť, tak uvidíme, ako sa zachovajú poslanci.

    Prečo sa problematika vraždy Róberta Remiáša rieši toľko rokov po jeho smrti?

    Podľa môjho názoru do toho bolo zainteresovaných veľmi veľa vplyvných ľudí a možno aj politických špičiek z rôznych strán. Títo ľudia to blokovali. Nič nie je horšie, keď nejaký politik, vysoký policajný funkcionár či niekto podobný, má dosah, a dnes ho má aj legislatíva, ktorá mu to umožňuje a takýmto spôsobom marí vyšetrovanie.

    Ak by to bola obyčajná vražda, a ak by v nej bol namočený jeden človek, ktorý ju vykonal, tak už by bola dávno vyšetrená. Je ale vážne podozrenie, že v nej boli namočené štátne orgány, ktoré to koordinovali a riadili. Štátne orgány sú vždy konkrétni ľudia a konkrétni politici.

    Môžete otvorene povedať, akú úlohu podľa vás v kauze vraždy Róberta Remiáša zohral vtedajší predseda vlády Vladimír Mečiar?

    Ja som pri tom nebol, ani keď to niekto objednával či vykonával, no tie indície, a to, čo už bolo vyslovené zo strany mnohých vyšetrovateľov, ktorých potom odvolali, keď na niečo došli, ma oprávňuje vysloviť domnienku, že štátne orgány v tom boli namočené. Nevieme však, či sa vôbec niekedy dozvieme, kto, kedy a aké príkazy vydával.

    - Reklama -