Slováci, pripravte sa. Budú k vám utekať ľudia zo Západu. Tvrdí to bývalý americký diplomat

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Vo svojom článku pre Hungary Today Topolansky píše, že konzervatívne európske krajiny, ako sú Slovensko, Maďarsko a Česko, sa stanú utečeneckou destináciou pre ľudí zo Západu. Dôvodom je, že Stredoeurópania odmietli uvítaciu politiku, ktorú voči imigrantom prijalo Nemecko, Švédsko a ďalšie krajiny západnej a severnej Európy.

    Zavelia Nemci smer Slovensko?

    „Desiatky, možno stovky tisíc Nemcov, Holanďanov, Francúzov a Belgičanov a ďalších západoeurópskych občanov sa možno o ďalších 20 – 30 rokov rozhodnú pre Maďarsko a usídlia sa tam v dôsledku imigračnej krízy,“ píše Topolansky s tým, že „niektorí z nich môžu preferovať iné destinácie, ako sú Chorvátsko, Slovinsko, Slovensko a Česká republika. Podľa Topolanského môžeme tento trend „obrátenej migrácie“ predpokladať, pretože európski občania „budú chcieť utiecť od samovražedných migračných politík svojich lídrov“.

    Topolansky otvorene tvrdí, že Európania eventuálne odmietnu byť obklopení radikálnymi moslimami vo svojich vlastných krajinách, pričom migranti destabilizujú kontinent a zmenia jeho náboženskú a kultúrnu štruktúru.

    Stredná a východná Európa sa podľa Topolanského stane do roku 2050 útočiskom pre kresťanov, keďže západná Európa sa dovtedy môže premeniť na islamizovaný región.

    „Bez ohľadu na to, čo budúcnosť prinesie, jednu vec môžeme predpokladať: obľúbeným miestom pre Európanov sa do roku 2050 stane stredovýchodná Európa,“ myslí si exdiplomat.

    Skúsenosť od susedov

    Tento trend je už pritom badateľný napríklad aj v Českej republike, do ktorej sa hodlá dostať stále viac mladých obyvateľov z krajín Európskej únie. Ide predovšetkým o ľudí vo veku od 18 do 24 rokov. Podľa analytickej správy spoločnosti Intrum Justitia sú hlavnými dôvodmi, prečo sa mladí chcú sťahovať, nedostatok práce, obavy z migrantov či zhoršujúca sa bezpečnostná situácia.

    „Nielenže máme stále vysokú nezamestnanosť, ale u nás doma už prestáva byť bezpečne. Máme svojich radikálov. Časť krajiny sa usiluje o samostatnosť,“ povedal pre český denník Právo dvadsaťpäťročný Španiel Mario z katalánskej Barcelony.

    „A navyše nevypočítateľní islamisti, ktorí tu aj inde v západnej Európe roky študujú, vyzerá to, že sa integrovali, ale z ničoho nič rozsievajú smrť, kde im napadne,“ uviedol Španiel žijúci v Česku.

    Katastrofické scenáre

    Ako informovali ParlamentnéListy.sk, dánsky profesor Helmuth Nyborg nedávno varoval, že občianska vojna v Európe je najpravdepodobnejším dôsledkom migračnej krízy. „V roku 2016 nám súčasná imigračná politika dáva tri alternatívy – podriadenie sa, návrat imigrantov alebo občiansku vojnu. Pokiaľ Európa nezačne viesť zodpovednú rodinnú, imigračnú a integračnú politiku, vychádzajúc z teórie evolúcie, myslím si, že občianska vojna je najviac pravdepodobná,“ napísal Nyborg.

    Nyborg nie je jediný, kto varuje pred vypuknutím katastrofického scenára v Európe. Poslanec Švajčiarskej ľudovej strany Roger Köppel sa nazdáva, že Európa sama seba zruší pre megalomanský projekt otvorených hraníc. Hrozbu vzniku rozsiahleho konfliktu v Európe čoraz viac zdôrazňujú aj generáli v severských krajinách.

     

    - Reklama -