Sú Fico a Tymošenková z jedného cesta? Exminister prezradil, čo majú spoločné

    0
    Ivan Mikloš (Autor: Peter Števkov)

    Nová vláda na Ukrajine vznikala veľmi ťažko a na jej čelo sa postavil Volodymir Hojsman, ktorý vo funkcii nahradil Arsenija Jaceňuka. S Hojsmanom sa stretol a rokoval aj Ivan Mikloš a na jeho adresu o tom, ako na neho ľudsky vplýva, povedal, že ho presvedčil. „Presvedčil ma nielen tým, že chce reformovať,“ vysvetľuje Mikloš a dodáva, „ale programové či personálne návrhy, ktoré som mu dal, akceptoval a súhlasil s nimi. Mám pocit, že chce zaviesť pre krajinu úspešné reformy.“

    Ako píšu Aktuality.sk, v rozhovore sa dotkli aj otázky vstupu Julie Tymošenkovej do Hojsmanovej koalície. „Tymošenková je neuveriteľne populistická. Bojuje proti každému nepopulárnemu opatreniu. Ťaží aj z toho, že tí ostatní, ktorí reformy robia, nemajú už zmienené dostatočné líderstvo, vlastníctvo a komunikáciu,“ tvrdí Mikloš. Podľa jeho slov sa tí, ktorí opatrenia robia, s Tymošenkovou nekonfrontujú a ľuďom nemá kto povedať, že to, čo ona navrhuje, je pre krajinu zlé a nebezpečné.

    „Na prvý pohľad sa im môže zdať, že bojuje za ľudí a je proti zdražovaniu,“ konštatuje Mikloš, „treba však vysvetliť, že vyššie znamená normálne a normálne znamená menšiu korupciu, energetickú závislosť od Ruska, väčšiu konkurencieschopnosť, rast ekonomiky a napokon aj vyššie platy,“ vysvetľuje.

    Spôsob a formu komunikácie Tymošenkovej, ktorá hovorí iba o tom, aby sa ľudia mali dobre, prirovnal Mikloš k spôsobu komunikácie premiéra Roberta Fica. „Je to ten istý typ politiky, aký robí dlhodobo Robert Fico na Slovensku. Tymošenková to však robí ešte razantnejšie a priamejšie,“ uzavrel Mikloš.

    - Reklama -