VIDEO Vraždenie nepriateľov islamu a preklínanie židov, vitajte pri piatkovom televíznom vysielaní

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    „Alah, potrestaj našich nepriateľov, nepriateľov náboženstva, spočítaj ich, do jedného ich pozabíjaj a prines im čierny deň. Potrestaj hriešnych židov a zabíjaj nepriateľov islamu, kým žiaden nezostane,“ zaznelo z úst imáma počas piatkovej kázne v palestínskej televízii.

    Piatkové modlitby sú na palestínskych územiach pomerne často dejiskom nepokojov a demonštrácií proti izraelskej okupácii. Výnimkou neboli ani kázne, v ktorých samotný najvyšší palestínsky mufti povedal, že je „osudom moslimov vraždiť židov“.

    Správu o nenávistnom obsahu piatkovej kázne priniesla mimovládna nezisková organizácia Palestinian Media Watch, ktorá podrobne sleduje aktivity islamských kazateľov na palestínskych územiach a informuje aj o dianí v tamojších médiách.

    Palestínska televízia je pod tlakom zo strany mimovládnej organizácie a kázne, ktoré v minulosti vysielala pravidelne, sa teraz objavujú už len sporadicky. Volanie po vraždení „nepriateľov islamu“ sa síce objavuje na obrazovkách tejto stanice už len výnimočne, ale palestínska televízia nachádza iné cesty, ako podnecovať nenávisť voči iným náboženstvám. Jednou z ciest je pomenúvanie najrôznejších kultúrnych, spoločenských a športových podujatí po známych teroristoch a samovražedných atentátnikoch.

    VIDEO Piatková kázeň v palestínskej televízii

    - Reklama -