Zdravotnícka chobotnica prišla o ďalšie chápadlo. Bude to tentokrát definitívne?

    0
    Bývalý vedúci služobného úradu ministerstva zdravotníctva Martin Senčák (Autor: SITA)

    Martin Senčák začal pôsobiť ako zástupca predsedkyne Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou iba necelé tri mesiace po tom, ako ho odvolali z kresla šéfa služobného úradu ministerstva zdravotníctva pre pochybné stravovacie tendre v nemocniciach, kde začal pôsobiť ešte v roku 2012, v čase, keď šéfkou rezortu zdravotníctva bola Zuzana Zvolenská. Práve v týchto dňoch mu plynie posledný týždeň vo funkcii aj v aktuálnom zamestnaní. Spolu s ním končí aj jeho šéfka Monika Pažinková.

    Senčákovo meno sa spája s viacerými zdravotníckymi kauzami počas Ficovej druhej vlády a medzi najväčšie, okrem kauzy CT, patria stravovacie tendre, v ktorých nemocnice uzavreli zmluvy na stravovacie služby za desiatky miliónov eur iba so súhlasom Senčáka. Potrebný však bol aj súhlas vlády, ktorý si nik nepýtal. Ako píšu Aktuality.sk, v prípade nemocníc v Banskej Bystrici a Poprade sa trestné stíhanie nezačne. Vyšetrovateľ tak rozhodol ešte na konci minulého roka.

    „V trestných veciach týkajúcich sa trestného stíhania vedeného v súvislosti so zabezpečením stravovania v nemocniciach v Trenčíne a v Trnave sú naďalej vykonávané úkony trestného konania, preto nie je možné v súčasnom štádiu vyšetrovania  k prípadu ďalšie informácie poskytnúť,“ uviedol hovorca Prezídia policajného zboru Michal Slivka. Kto nahradí Senčáka a Pažinkovú vo funkcii, minister Drucker ešte neoznámil.

    - Reklama -