Obama v Británii zažil poriadne divadlo. Pozrite sa, o čo išlo

    0
    Barack Obama (Autor: SITA)

    V sprievode ulicami mesta kráčali umelci a hudobníci, lokálni činitelia a žiaci miestnych škôl. Nechýbala symbolická rakva s dramatikovým menom ani pár v dobových kostýmoch predstavujúci Shakespeara a jeho manželku Anne Hathaway. Mnohí diváci si držali pred tvárami papierové masky s charakteristickou umelcovou podobizňou. 

    Britskú kráľovskú rodinu na slávnostiach v Stratforde zastupoval princ Charles, ktorý navštívil niekdajší Shakespearov dom i miesto jeho posledného odpočinku v tamojšom Kostole Svätej Trojice. Charles si uctil dramatikovu pamiatku modlitbou a minútou ticha a položil veniec na jeho náhrobok. 

    Princ sa neskôr zúčastnil aj na predstavení v miestnom Kráľovskom Shakespearovom divadle. V jednom momente sa dokonca pridal k hercom na javisku a predniesol niekoľko veršov počas ukážky z hry Hamlet. 

    Na mimoriadnom predstavení Hamleta, ale v londýnskom divadle Globe, sa v sobotu zúčastnil aj americký prezident Barack Obama, ktorý je na návšteve Británie. 

    Básnik, dramatik a herec William Shakespeare (1564-1616) za svojho života napísal skoro štyri desiatky divadelných hier a vyše 150 sonetov. Všeobecne sa považuje za jedného z najväčších anglicky píšucich autorov a najlepších dramatikov v histórii. 

    - Reklama -