Kotleba je extrém? A Fico je potom, čo? Takto to vidí politológ

    0
    Marian Kotleba. (Autor: Youtube: Reprofoto/Kotleba-ĽSNS)

    Trojnásobný premiér Robert Fico sa nikdy neospravedlnil za svoje členstvo v KSČ, povedal, že si November 1989 nevšimol, pričom aj bývalý predseda parlamentu Pavol Paška vtedy práve kachličkoval kúpeľňu. Podľa politóga Zsolta Gála a jeho komentára v Denníku N by sme tieto skutočnosti nemali prehliadať.

    „Nie, nechcem tvrdiť, že to, čo reprezentuje ĽS NS, nie je nebezpečné pre demokraciu na Slovensku. Lenže nechcem prijať ani zjednodušené klišé, že súčasná vláda je ten štandard, a Kotleba je ťažký extrém, proti ktorému treba bojovať. V skutočnosti ani hlavný prúd slovenskej politiky a väčšinová verejná mienka nie sú až tak ďaleko od tohto extrému, voči ktorému sa teraz elity tak vehementne snažia vymedziť,“ píše Zsolt Gál.

    Politológ pripomína, že aj Marian Kotleba ako líder ĽS NS v minulosti viackrát oslavoval vojnový slovenský štát, nikdy sa neospravedlnil za jeho zločiny a kroky Jozefa Tisa obhajoval. Keď ale vymeníme nacizmus/fašizmus za komunizmus/socializmus, Roberta Fica vraj môžeme považovať za rovnakého extrémistu ako je Kotleba.

    - Reklama -