Dve tínedžerky prechytračili bandu teroristov a podarilo sa im ujsť kurióznym spôsobom

    0
    Bunkre, v ktorých islamskí radikáli držali jezídske ženy (Autor: Reprofoto/Sky News)
    Dve dievčatá vo veku 12 a 17 rokov utiekli zo zajatia vďaka tomu, že sa im podarilo nasypať militantom do čaju lieky na spanie. S odvolaním sa na zástupkyňu jezídov v irackom parlamente Vian Dakhilovú o tom informuje kurdská agentúra BasNews
     
    Kurdská politička prezradila, že tínedžerkám sa vraj podarilo ujsť len vďaka tomu, že si od militantov vypýtali lieky na spanie. „Potom dali lieky militantom do čaju a utiekli, keď únoscovia zaspali,“ uviedla Dakhilová. Dievčatá sú príbuzné, pričom staršia z nich je tetou tej mladšej a obe sa už stretli s rodinami. 
     
    Len málo žien a dievčat, ktoré unesú militanti z takzvaného Islamského štátu, má také šťastie, ako mala spomínaná dvojica. Prednedávnom popravili teroristi 250 mladých žien a dievčat za to, že sa odmietli podvoliť ako sexuálne otrokyne. 
     
    Podľa štatistík OSN uniesli ozbrojenci z IS už tisícky žien a dievčat, aby ich predali alebo zneužívali ako otrokyne. Celkovo držia teroristi v Iraku viac ako 3500 väzňov a otrokov. Veľkú väčšinu tvoria ženy a deti z komunity jezídov, ktorá v krajine tvorí náboženskú menšinu. Keďže nejde o moslimov, sú jezídy terčom vyhladzovania zo strany IS. 
     
    - Reklama -