Primár, ktorý operoval Fica, sa staral aj o Mečiara, ale svoje miesto vraj získal po podozrivých machináciách

    0
    Premiér Robert Fico (Autor: SITA)
    Hulman sa chcel stať podľa informácií portálu pluska.sk primárom chirurgie v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb už v roku 2007. Žiadosť podal celkovo trikrát, lebo v prvom konkurze neuspel a v tom druhom ho porazil chirurg Richard Outrata. 
     
    Outrata sa však z nového miesta na chirurgii NÚSCH netešil veľmi dlho. Vydržal v primárskom kresle necelé dva týždne, po ktorých riaditeľ Ústavu Mongi Msolly z Tuniska anuloval výsledky výberového konania na post primára. Dôvodom bola údajná zaujatosť vtedajšieho šéfa komisie Viliama Fischera. 
     
    Pre Hulmana však nič nebolo stratené a ako príslovie hovorí – do tretice všetko dobré, sa v jeho prípade do bodky vyplnilo. Po nečakanom zrušení druhého kola, v ktorom zvíťazil Outrata, nasledovalo tretie kolo výberu primára chirurgie v NÚSCH a v tom už komisii predsedal Peter Mečiar, príbuzný bývalého premiéra Vladimíra Mečiara. 
     
    Komisia pod vedením Petra Mečiara nakoniec uznala Hulmanove kvality a prijala ho na miesto šéfa chirurgie Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb. Portál pripomína, že to bolo len mesiac potom, keď Hulman úspešne zaviedol Vladimírovi Mečiarovi štvornásobný bypass.  
     
    Celý text si môžete prečítať TU.
     
    - Reklama -