Premiéra Fica dnes čaká operácia

    0
    Premiér Robert Fico (Autor: SITA)

    V nemocnici je premiér už vyše týždňa. Pre podozrenie na infarkt bol hospitalizovaný vo štvrtok v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb. Podrobnosti o Ficovom zdravotnom stave stále verejnosti nie sú známe, podľa Denníka N prichádza do úvahy by-pass. Operácia sa začala ráno o šiestej hodine a bude prebiehať v celkovej anestézii. Obvykle sa trvanie takéhoto zákroku pohybuje od 3 do 6 hodín. 

    Pri zúžení koronárnej tepny sa zníži jej priechodnosť, čo môže vyústiť až k smrti. Chirurgický zákrok spočíva v tom, že pomocou spojky sa zúžené cievy obídu a pacientovi teda nehrozí ich upchatie. V premiérovom prípade ide podľa Dennika N o trojnásobný by-pass, čiže zužené cievy mu budú operovať na troch miestach. Nemocnica naplánovala brífing na ktorom objasní všetky podrobnosti na 11:00. Čas sa však v závislosti od dĺžky operačného zákroku môže zmeniť.  

    Ak sa pri operácii nevyskytnú žiadne komplikácie, premiér si v nemocnici poleží ešte sedem až desať dní. Na zotavenie po zákroku potom bude potrebovať ešte sedem  týždňov. 

    - Reklama -