Na ministerstve dopravy padla ďalšia hlava. Kto si musí hľadať nové miesto?

    0
    Roman Brecely, predseda Siete (Autor: SITA)

    Na základe viacerých podnetov, smerujúcim k podozreniam o nehospodárnom vynakladaní prostriedkov a možných porušení zákona, požiadal minister dozornú radu TOOŽ o urýchlené vykonanie kontroly v spoločnosti. Kontrolná skupina zistila, že TOOŽ vo viacerých prípadoch nepostupovala v súlade so zákonom o verejnom obstarávaní, hoci je podľa zákona verejným obstarávateľom. Zároveň spoločnosť vyplatila v januári a februári odmenu generálnemu riaditeľovi za kladný hospodársky výsledok roku 2015 len na základe jeho vlastného príkazu. 

    „Považujem za neprípustné, aby organizácia v pôsobnosti ministerstva dopravy viacnásobne porušila zákon o verejnom obstarávaní. Rovnako je pre mňa manažérsky neakceptovateľné, aby o pridelení vysokých finančných odmien pre riaditeľa spoločnosti rozhodol samotný riaditeľ,“ uviedol minister Brecely. 

    Tak, ako v prípade ostatných spoločností v gescii ministerstva dopravy, aj v prípade TOOŽ bude miesto predsedu predstavenstva a zároveň generálneho riaditeľa obsadené na základe výsledkov riadneho výberového konania. 

    Technická obnova a ochrana železníc je akciovou spoločnosťou, ktorej stopercentným akcionárom je štát, zastúpený ministerstvom dopravy. Hlavnými činnosťami firmy sú stavby a obnovy železničných tratí, práce pri obnove železničných zvrškov a obnova železničných a cestných mostov. 

    - Reklama -