Vrece zemiakov štátnym tajomníkom rezortu školstva? Nevie sa podpísať. Bloguje pedagogička

    0
    Premiér a predseda strany Smer-SD Robert Fico (vľavo) a štátny tajomník ministerstva školstva Erik Tomáš (Autor: SITA)

    Poliačik si myslí, že ignorovanie štrajkov učiteľov a zdravotných sestier sa mohlo podpísať pod nízky percentuálny zisk strany SMER. Burjan je zasa o tomto s určitosťou presvedčený. „Možno tiež predpokladať, že medzi mnohými učiteľmi, ktorých je viac ako 80 000, a rodičmi školopovinných detí, ktorých sú státisíce, došlo pod vplyvom štrajku učiteľov k istému poklesu preferencií pre SMER-SD,“ hovorí expert v rozhovore pre blog Jany Poláčikovej na portáli nextfuture.sk.

    Poliačik sa vyjadril aj k téme priority školstva pre súčasnú vládu, pričom vidí budúce štyri roky v danej oblasti značne skepticky. SNS podľa neho nemá zásadnejšiu víziu pre budúcnosť slovenského školstva a menovanie profesora Plavčana na post ministra školstva považuje  za „klinec do rakvy“.

    Burjan zachádza v kritike ešte ďalej. Podľa neho sľuby strán o náprave školstva boli pred voľbami len prázdne frázy a nič sa nemení na pozícii rezortu školstva ako zostatkového rezortu, ktorý nie je pre strany zaujímavý. Menovanie Erika Tomáša za štátneho tajomníka na ministerstve školstva považuje Burjan za „výsmech do tváre učiteľov. Zvládlo by to aj vrece zemiakov, keby sa dokázalo podpisovať“, uviedol odborník pre blog.

    Komentár k vyjadreniam dáva napokon aj samotná Poláčiková. Podľa nej je náš školský systém založený na veľkých „prúseroch“ a obáva sa, že úradníci budú na ministerstve zase riešiť nepodstatné témy, ako koľko ktorého predmetu žiakom do rozvrhov pridať či ubrať, namiesto toho, aby hľadali nejaké koncepčné riešenie. Planosť sľubov zdôrazňuje nadpis komentára Poláčikovej: Je po voľbách. Koľkých už…?  

    - Reklama -