Toto je 100 najvplyvnejších osobností roka 2016

    0
    Zem (Autor: Archív)

    Časopis vybral tento rok sedem ľudí, ktorí obsadia šesť titulných stránok celosvetového vydania magazínu. Sú to americký herec Leonardo DiCaprio, americká speváčka Nicki Minaj, zakladateľ Facebooku Mark Zuckerberg a jeho manželka Priscilla Chanová, americký skladateľ, libretista a herec Lin-Manuel Miranda, francúzska politička, šéfka Medzinárodného menového fondu (MMF) Christine Lagardeová a indická herečka, speváčka a filantropka Prijanka Čoprová.

    Na zozname sú štyria americkí prezidentskí kandidáti – Hillary Clintonová, Bernie Sanders, Donald Trump a Ted Cruz, ako aj súčasný prezident USA Barack Obama a minister zahraničných vecí John Kerry. Obama je na zozname po 11. raz, Clintonová po 10. raz, nemecká kancelárka Angela Merkelová po 8. raz a čínsky prezident Si Ťin-pching po 7. raz, informovala Sky News.

    V stovke najvplyvnejších osobností roka, ktorých poradie nie je stanovené, je 40 žien. Okrem šéfky MMF Lagardeovej sú to herečky Melissa McCarthyová a Julia Louisová-Dreyfusová, talianska spisovateľka píšuca pod pseudonymom Elena Ferranteová a americká šermiarka Ibtihaj Muhammadová, ktorá sa ako prvá športovkyňa v dejinách USA predstaví na olympijských hrách s hidžábom na hlave.

    Najmladšou osobnosťou v zozname je 19-ročná americká plavkyňa Katie Ledecká, ktorá si z olympiády odniesla zlatú medailu, najstaršou je 87-ročná japonská umelkyňa Jajoi Kusamaová.

    Šéfredaktorka magazínu Time zdôraznila, že “tým či oným spôsobom každý z nich stelesňuje nejaký prelom: porušili pravidlá, prekonali rekord, porušili mlčanlivosť, prekonali hranice a odhalili, čoho sme schopní”.

    “Ľudia na zozname, každý svojím spôsobom, nás majú čo naučiť,” dodala.

    Americký časopis vyberá do zoznamu najvplyvnejších ľudí v americkom svete tých, ktorí podľa jeho názoru menia svet, a to bez ohľadu na dôsledky svojich činov.

    Kompletný zoznam mien si môžete pozrieť TU.

    - Reklama -