Pozlátené kľučky či ebenové drevo? Suma tomu nasvedčuje, realita je však iná. Vitajte v poslaneckej kancelárii

    0
    Milan Uhrík. (Autor: SITA)

    „Nie, priatelia, nie je tam nábytok z ebenového dreva ani pozlátená kľučka,“ napísal Uhrík na Facebook. „To len jedna umelá stolička stála vraj 516 eur, 90 cm rovná polička 297,42 eur, rohový stôl 907,65 eur,“ pokračuje Uhrík, ktorý je zároveň poslancom aj riaditeľom Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja.

    Pod jeho príspevkom sa hneď začala diskusia, v ktorej sa fanúšikovia Uhríkovho profilu pýtali, či ceny nie sú náhodou v slovenských korunách. „Keďže je tu diskusia, či je to vybavenie kancelárie v korunách, alebo eurách, tak posúďte sami. Naozaj nerád by som niekomu ukrivdil. Mne povedali, že je to v eurách, ale možno to sami poriadne nevedeli,“ reagoval Uhrík.

    „Buď sa teda kupovali poličky za 386 Sk (12,86 € – to je v pohode), ale tým pádom aj počítače za 1238 Sk (41,26 €), trezory za 399 Sk (13,30 €) a chladničky za 411 Sk (13,70 €) – a to je už asi nezmysel. Alebo sa na protokole miešajú vstupné ceny v eurách a korunách, čo je ale tiež nezmysel. Zostatkové ceny to očividne nie sú. Navyše, prečo by som podpisoval preberací protokol v korunách?“ dodal poslanec a doplnil, že by ho zaujímal aj názor nejakého účtovníka.  

    Poslanec sa zamyslel aj nad tým, či sú tieto ceny výsledkom množstevnej zľavy pri odbere pre 150 kancelárií. “Buďme radi, inak by to mohlo byť aj drahšie. Myslite na tie ceny pri najbližšej splátke vašej hypotéky,” napísal Uhrík a dodal, že nevie, či sa má z novej kancelárie tešiť, alebo plakať. 

    Preberací protokol spolu s fotografiami poslaneckej kancelárie Zdroj: Facebook/Milan Uhrík

    - Reklama -