VIDEO Mestský rozhlas sa skutočne vyznamenal. Gardistická pieseň na výročie Tisovej popravy

    0
    Rozhlas v Lamači (Autor: ReproFoto: youtube/TiBi production)

    V pondelok boli mnohí obyvatelia Lamača určite šokovaní, v uliciach si totiž mohli vypočuť pieseň s príznačným názvom Rež a rúbaj do krve. Táto pieseň z mestského rozhlasu zaznela presne v deň výročia popravy Jozefa Tisa a do histórie sa zapísala ako pochodová hymna Hlinkových gárd.

    Úrad sa podľa Čas.sk odvoláva na to, že spornú pieseň hrali na objednávku pre jubilanta, ktorý oslavoval 50 rokov. Aj keď si spomínaný jubilant vybral aj náhradu – Když si báječnou ženskou vezme báječnej chlap, miestny poslanec Radoslav Olekšák úradníčku, ktorá má na starosti rozhlas, požiadal, aby pustila Rež a rúbaj do krve.

    „Pracovníčka miestneho úradu nemala vedomosť o spojitosti tejto piesne a jej význame s históriou a dátumom úmrtia prvého prezidenta. V žiadnom prípade nedošlo k recesistickému konaniu, ale, naopak, k nevedomému a dobromyseľnému konaniu pracovníčky, ktorá vyšla v ústrety poslancovi,“ povedal pre Čas.sk starosta Lamača Peter Šramko a dodal, že on sám by nedovolil, aby odohrali takúto pieseň. Podľa jeho slov bude odteraz všetky vysielané piesne schvaľovať on alebo prednosta.

    Radoslav Olekšák však na piesni nevidí nič zlé a podľa jeho slov je to „normálna štandardná pesnička“. Na otázku, prečo sám urgoval, aby v deň výročia Tisovej popravy zahrali gardistickú pieseň, odpovedal, že išlo o objednávku, za ktorú si jubilant normálne zaplatil. „Nespájajte to s tým výročím, jubilant mohol mať narodeniny v marci, takto to vyšlo. Nehľadajte za tým konšpirácie,“ povedal Olekšák a dodal, že v tom nevidí žiadny problém.  

    Rozhlas v Lamači Zdroj: YouTube/TiBi production

    - Reklama -