Fico zostáva v nemocnici. Kto ho bude zastupovať? Kaliňák prehovoril

    0
    Robert Kaliňák, vicecepremiér a minister vnútra (Autor: Jozef Hübel)

    Minister vnútra Robert Kaliňák sa opäť k zdravotnému stavu premiéra bližšie vyjadriť nechcel. Ficov stav sa podľa ministra nezhoršil a Slovensko sa viac dozvie koncom týždňa, vtedy sa vyjadria aj premiérovi lekári. „Čakám na pozitívne správy od lekárov, aby sa čo najrýchlejšie navrátil na svoj post a vykonával to úplne plnohodnotne,“ povedal pre Aktualne.sk Kaliňák a dodal, že premiérovi sám často odporúča oddych.

    Premiéra na predstavení programového vyhlásenia zastupoval Peter Pellegrini a ten to podľa Kaliňáka bude robiť aj naďalej. Minister vnútra týmto rozhodnutím sklamaný nie je. “Každý podpredseda vlády plní svoju úlohu, ktorú má a tak si myslím, že ako je to v tejto chvíli, je to úplne ideálne,” vyhlásil.

    Premiéra v čase neprítomnosti už musel niekto zastupovať viackrát. “Je to trochu netradičné, že sa to stalo v čase programového vyhlásenia, ale život je taký. Píše scenáre, ktoré sme predtým nemali. Kto by čakal pred piatimi rokmi, že budeme v parlamente sedieť s fašistami,” povedal Kaliňák.  

    - Reklama -