Osemnásť stehov, skoro oslepla. Minisukňa a bez podprsenky. Mladá Švédka nám porozprávala svoj desivý zážitok s moslimami

    0
    Utečenci vo Švédsku (Autor: SITA)

    Mladé dievča, s ktorým redaktor Parlamentných Listov hovoril na recepcii hotela, nechcelo zverejniť svoje meno ani miesto, kde s rodičmi žije. Môžeme však povedať, že ide o veľké, svetovo preslávené miesto na juhu Švédska. Príbeh dievčaťa ale nepotrebuje veľa dodatkov. V tvári ho bude mať zapísaný zrejme ešte niekoľko mesiacov.

    Ono to bolo celkom často, že dievčatá v škole hovorili, aby sme si tam dávali pozor, pretože minisukne, rozpustené vlasy a také tie údajne vyzývavé veci nesmie moslim vidieť,“ uviedla mladá dievčina pre našu redakciu. Lenže som jednoducho chcela dobehnúť za kamarátkou, išla som od rodičov len v tielku, nebola až taká zima a mala som sukňu, takú krátku, na doma. Ten zážitok mám stále pred sebou, cítila som, že sa na mňa pozerá toľko ľudí, ale najprv som tomu nevenovala pozornosť. Až potom som zistila, keď ma niečo pichlo do chrbta, čo sa deje.

    Zvyšok rozprávania znie trochu ako zo stredovekej Arábie, lenže sa nestal tam a pred tisíc rokmi, ale v súčasnosti a navyše v Európe. Mladé dievča bolo skupinou moslimov, ktorí postupne vybiehali, skoro ukameňované. Tento trest sa, mimochodom, dodnes používa napríklad v Saudskej Arábii, Sudáne a Somálsku. Oni po mne hádzali kamene, asi ma zabiť nechceli, to neviem, ale mierili na hlavu, chrbát, jednoducho všade, bolelo to, len som bežala.

    Z uličky hanby si Švédka odniesla podliatiny, ktoré sú stále viditeľné na jej oku, skoro dve desiatky stehov a trvalý strach z prisťahovalcov. Je ich veľa a trvá to už dlho, polícia s tým veľa nenarobí,“ pokrčí plecami a zmizne niekde v reštaurácii pražského hotela. Po chvíli sa vracia aj s otcom. Ten nás opakovane žiadal, aby sme nezverejňovali bližšie detaily ich života, nieto fotografie pobitej tváre. Mal strach z pomsty.

    Doplňme, že populácia vo Švédsku na rozdiel od väčšiny európskych štátov utešene rastie. Avšak z troch štvrtín sa na populačnom raste podieľajú prisťahovalci. Ľavicová vláda najnovšie prisľúbila podporiť ich integráciu desiatkami miliónmi eur. Opoziční Švédski demokrati naopak chcú prisťahovalcov posielať preč z krajiny. Ako uvádza internetový server Breitbart, antiimigrantská a euroskeptická strana Švédski demokrati vyzýva vládu, aby začala migrantov deportovať v omnoho väčšom počte. Zvýšenie kontroly na hraniciach zďaleka nestačí. V prvom rade by sme sa mali zamerať na repatriáciu utečencov, ktorá musí prebiehať v oveľa väčšej miere. V skutočnosti by sme nemali prijímať vôbec žiadnych utečencov a navyše tých súčasných bezodkladne začať deportovať,“ vyhlásil ekonomický expert strany Oscar Sjöstedt.

    - Reklama -