Iránska vláda vylúčila političku. Dôvod? Podanie ruky

    0
    vlajka Iránu (Autor: pixabay.com)

    Novozvolená iránska poslankyňa mala skutok urobiť počas svojej súkromnej cesty do Číny. Minoo Khaleghiová, ktorá chcela v iránskom parlamente bojovať za reformy, tieto obvinenia odmieta.

    Prípad u verejnosti vzbudil podozrenie, že obvinenie na Kaleghiovú „našili“ iránske autority preto, lebo sa im nepozdávali jej reformné názory a politické ambície, ktoré odporovali konzervatívnym moslimským hodnotám.

    Podľa médií majú Khaleghiovej odporcovia k dispozícii fotografiu, na ktorej si podáva ruku s mužom a nemá správne zahalenú hlavu. „Je to všetko lož, je to absurdné a nemá to so mnou nič spoločné. Ktokoľvek začal túto štvavú kampaň, sa ma jednoducho snaží zdiskreditovať,“ napísala na sociálnu sieť Khaleghiová.

    Fotografia je podľa médií nekvalitná a rozmazaná. Je na nej vyobrazená žena s veľkými slnečnými okuliarmi, ako si potriasa rukou s neznámym mužom. Fotografia vyzerá ako súkromný majetok a bola pravdepodobne ukradnutá z telefónu. Khaleghiová tvrdí, že žena na fotografii nie je ona. Informácie priniesol Foreigndesknews.

    - Reklama -