Prečo je Kotleba v parlamente? Lebo sú ľudia málo vzdelaní a frustrovaní. Čítajte, čo ešte hovorí o extrémizme prezident

    0
    Prezident SR Andrej Kiska (Autor: SITA)

    V rozhovore pre denník SME Andrej Kiska povedal, že spoločnosť by proti extrémizmu mala bojovať. „My si nedokážeme urobiť poriadok? Musíme sa naučiť proti extrémizmu bojovať. Nechodiť po špičkách. Jasne povedať, toto sú veci, ktoré v našej demokratickej spoločnosti nebudeme tolerovať,“ myslí si prezident.

    Podľa neho sa Kotleba dostal do parlamentu preto, lebo ľudia sú frustrovaní. „Úradník, ktorý je platený z našich peňazí, často pristupuje k občanovi, akoby bol nepriateľom štátu,“ povedal Kiska a dodal, že dôsledok podobnej frustrácie sa prejaví tak, že občania sa zo vzdoru uchyľujú k jednoduchým riešeniam. Myslí si, že ak sa problémy, ktorých dôsledkom je extrémizmus, nezačnú riešiť, budúce voľby by mohli dopadnúť ešte horšie. „Hovoril som s ministrom školstva, či školstvo nezlyháva, ak na občianskej výchove deťom nikto nevysvetľuje zásadné veci. Neučíme ich, o čom je demokracia, sloboda, ľudské práva,“ povedal Andrej Kiska. Extrémizmu podľa neho pomáhajú aj štandardné politické strany a ich útoky proti demokracii, politickému životu či Európskej únii.

    - Reklama -