Inkvizícia v KDH? Za kritiku strany letel

    0
    KDH (Autor: KDH)

    „Takéto výhražné konanie nás nezastaví, naopak, je to pre nás posilou a potvrdením, že sme robili správnu politiku a ťali sme do živého. Smutné je, že sa na vylúčení podieľali medializovaní ľudia, ktorí by chceli byť zmenou v novom vedení KDH. Boja sa konkurencie a sú takí istí ako staré vedenie,“ vyhlásil Kráľ s tým, že pokiaľ sa takýchto farizejstiev pod rúškom kresťanstva v KDH nezbavia, hnutie nebude mať právo vrátiť sa do prvej politickej ligy.

    Jozef Bača je zakladateľ platformy ĽUD KDH, bol dlhoročný člen KDH, predseda kresťanskodemokratického klubu CENTRUM, KDH Bratislava I. a je šéfredaktorom internetových novín NOVÉ NOVINY CENTRUM – noviny o ľudovej politike a spoločnosti. Bača je dlhodobým kritikom už nateraz bývalého predsedu Jána Figeľa, ktorý sa dopracoval so stranou “ mimo parlamentu a kritizoval aj pomery v okresnom predsedníctve Bratislava I.

    Spor medzi ĽUD KDH a doterajším vedením strany siaha do mája 2015, keď Miroslav Kráľ vyzval vtedajšieho šéfa strany Jána Figeľa, aby odvolal z funkcie ústredného tajomníka Emila Muchu. Tajomník totiž odmietol vydať licenciu na zriadenie nového klubu KDH v Zlatých Moravciach. Za to si od Kráľa vyslúžil verejné obvinenie, že je klamár, pričom Kráľ následne vyzval kresťanských demokratov, aby „nedovolili z KDH urobiť papalášske hnutie“. Neskôr vedenie KDH v Zlatých Moravciach deklarovalo zriadenie názorovej platformy „ĽUD KDH, na čelo ktorej sa postavil práve Jozef Bača. Po marcových voľbách začala platforma ĽUD KDH presadzovať za predsedu strany primátora mesta Levoča Milana Majerského.

    Baču sa na svojej internetovej stránke zastal napríklad aj Ivan Šimko. „Vylúčenie z KDH je nenáležité a nespravodlivé voči nemu a škodlivé pre našu spoločnú vec – pre KDH,“ napísal bývalý kádehák a niekoľkonásobný exminister z čias Dzurindových vlád.

    Autor: ste, SITA

    - Reklama -