Tajná armáda Putina v Európe? Nie, to nie je žart

    0
    Rusko a európska krajná pravica majú tesné väzby (Autor: Center for Eurasian Strategic Intelligence)

    Expert na politické pôsobenie Vladimira Putina a jeho životopisec Boris Reitschuster vo svojej novej knihe Putinova tajná vojna tvrdí, že tajná armáda ruských agentov je vycvičená v ruskom bojovom umení Sistema, ktorá sa vyučuje v ruských špeciálnych zložkách. Reitschuster vraj informácie o tajnej Putinovej armáde videl v správach európskych tajných služieb, ktoré sa venovali rozšíreniu ruských operatívcov v Európe.

    Podľa Reitschustera veliteľov týchto jednotiek vyberajú z ruskej vojenskej tajnej služby GRU a elitných parašutistických jednotiek.

    Začiatkom roka nemecké spravodajské služby varovali, že Putin sa snaží o destabilizáciu Nemecka. V januári sa pritom rozšírili správy, že ruské dievča s menom Lisa v Berlíne znásilnili imigranti. Dievča neskôr priznalo, že si príbeh vymyslelo. Rusi žijúci v Nemecku však stihli vyjsť do ulíc a protestovať pred úradom kancelárky Angely Merkelovej.

    Reitschuster tvrdí, že školy ruského bojového umenia Sistema slúžia v Nemecku ako náborové centrály Kremľa, ktoré kryjú stretnutia ruských agentov. Ruskí agenti podľa neho vykonávajú „skutočné manévre“ vo švajčiarskych horách a sú obzvlášť silní v Českej republike. Všetci sú vybavení ruskými pasmi a výcvikom v sabotáži a v narábaní s výbušninami.

    Celý článok nájdete TU.

    - Reklama -