Podozrenie na infarkt! Premiér Fico zrušil program a je v nemocnici

    0
    Premiér a predseda strany Smer-SD Robert Fico (Autor: SITA)

    Aktualizované:

    Podľa informácií z nemocnice sa premiér sťažoval na búšenie srdca a tlak na hrudi. Vyšetrenia trvali viac ako štyri hodiny.

    Absolvoval koronárografické vyšeštrenie, pri ktorom lekári zistili, že problémy spôsobila upchatá cieva. Premiérov zdravotný stav by mal byť v poriadku.

    Lekárske konzílium rozhodlo, že definitívne ostáva minimálne do zajtra v nemocnici na pozorovaní.

    Pri premiérovi je manželka a vyhlásil embargo na informácie o jeho zdraví. Uviedla pred novinármi hovorkyňa NÚSCH Dobroslava Krajačičová.

    ………………………………..

    Premiér Robert Fico sa dnes ráno sťažoval na zdravotné problémy. Následne sa sám odviezol na vyšetrenie do Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb na bratislavských Kramároch.

    Úrad vlády tak zrušil jeho dnešnú cestu do Česka. Aj tu sa uvádzajú ako dôvod zdravotné komplikácie.

    Predseda vlády mal podľa zdroja Parlamentných Listov podozrenie na infarkt. Hospitalizovaný tak ostane pravdepodobne až do zajtra rána. Jeho stav je stabilizovaný a pacient Fico čaká na ďalšie výsledky vyšetrení. 

    „Môžem potvrdiť, že premiér je hospitalizovaný za účelom kardiologických vyšetrení v národnom ústave,“ potvrdila Ficovu hospitalizáciu jeho hovorkyňa Beatrice Szabóová.

    Premiér Fico mal problémy už v utorok ráno. Po pravidelnom behu na hrádzi sa necítil dobre. Následne zrušil aj svoju účasť na súde, kde mal vystupovať ako svedok.

    Svoj pracovný program však v deň, keď sa dokončovalo programové vyhlásenie vlády, úplne nezrušil a do večerných hodín bol v úrade vlády.

    Premiér sa už ale dlhšie drží bokom aj od médií a za ostatné dva týždne podával len krátke vyhlásenia.

    Správu aktualizujeme.

     

    - Reklama -