Výsmech slušným ľuďom? Šokujúci verdikt prokuratúry v kauze piešťanského CT

    0
    Michal Straka alias Ego (Autor: ReproFoto, Facebook)
    Na základe rozhodnutia generálnej prokuratúry sú zrušené obvinenia proti všetkým ôsmim ľuďom, ktorých v kauze vyšetrovali ako podozrivých. Dôvod je prostý. Polícia podľa prokuratúry pochybila pri vznesení obvinení a porušila zákon. Preto prokurátor René Vanek rozhodol o ich zrušení. 
     
    „Jedným z hlavných pochybení je nedostatočné ustálenie výšky hroziacej škody, a to vzhľadom na nepoužiteľnosť znaleckého posudku,“ uviedla Andrea Predajňová z generálnej prokuratúry pre portál Čas.sk.
     
    Teraz prokuratúra tvrdí, že na rade je polícia, ktorá by mala odstrániť nedostatky vzniknuté pri vyšetrovaní. Až potom sa bude môcť znova začať kolotoč so vznášaním obvinení. Pripomeňme, že všetkých 8 ľudí bolo v kauze piešťanského cétečka obvinených z porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku v štádiu pokusu. Medzi nimi figurovali aj mená riaditeľky nemocnice Márie Domčekovej a právnika a rapera Michala Straku, známeho pod menom Ego, ktorý bol v tom čase v správnej rade nemocnice. V prípade dokázania viny hrozí obvineným 10 až 15 rokov za mrežami. 
     
    Celý text si môžete prečítať TU.
     
     
    - Reklama -