Matovič šokuje. Pozitívne slová na adresu programového vyhlásenia

    0
    Igor Matovič (Autor: SITA)

     „Títo ľudia, ktorí vytvorili takzvaný zlepenec zlodejov a podvodníkov, vo mne nevzbudzujú žiadny pocit dôvery. A preto si myslím, že väčšina dobrých opatrení z programového vyhlásenia ostane len na papieri,“ povedal Matovič.

    Vláda dnes schválila programové vyhlásenie, s ktorým v pondelok 18. apríla predstúpi pred parlament. V dokumente sa zdôrazňuje, že „nastupujúca vláda je vládou kontinuity a pokroku, s historickou šancou prekonať staré deliace čiary z 90. rokov“.

    Vláda použije všetky právne i politické prostriedky, aby nedala extrémizmu šancu a zastavila tak ďalšiu antisystémovú eróziu parlamentnej demokracie. Od úspechu dnešnej vládnej koalície závisí aj ďalší vývoj štandardnej parlamentnej a straníckej politiky na Slovensku, zdôrazňuje sa v schválenom materiáli.

    Vláda deklaruje spoločnú vôľu inštitucionalizovať a zintenzívniť boj proti korupcii. Chce prijať účinný protischránkový zákon vzťahujúci sa na všetky verejné zdroje. V zahraničnej a európskej politike vláda zdôrazňuje jednoznačnú kontinuitu v proeurópskej a proatlantickej orientácii Slovenskej republiky. Súčasný stav slovenského školstva, a to tak regionálneho ako aj vysokého považuje vláda za veľkú výzvu.

    Zlepšenie stavu si vyžaduje zásadné vnútorné aj vonkajšie systémové zmeny a vláda je odhodlaná ich pripraviť a začať neodkladne uskutočňovať. Návrh týchto zmien sformuluje do konca roka v Národnom programe rozvoja výchovy a vzdelávania. Vláda zabezpečí výrazné zvýšenie verejnej investície do školstva. Vláda chce prispieť k vytvoreniu ďalších 100 000 pracovných miest a k zníženiu nezamestnanosti pod 10 percent. Zároveň sa zaväzuje dosiahnuť do roku 2020 vyrovnaný rozpočet a posilniť dodržiavanie rozpočtovej disciplíny.

    - Reklama -