Ostré slová riaditeľky Nadácie Charty 77: Povinné kvóty sú snahou, ako odhaľovať…

    0
    Marek Maďarič (Autor: SITA)

    Zákon, ktorý od 1. apríla upravuje, koľko slovenskej hudby sú rádiá povinné denne hrať, podľa poetky, publicistky a riaditeľky Nadácie Charty 77 Zuzany Szatmáry skrýva v sebe posolstvo. „Naoko servilný minister kultúry ním nariadil legálne pranierovať masovo šírenú plytkosť a stupídnosť,“ píše publicistka v komentári pre denník SME.

    Zuzana Szatmáry s istou dávkou irónie píše, že zákon z dielne ministerstva kultúry netreba hneď odsudzovať, lebo „odvážne odhaľovanie pokleslosti vo významnom segmente slovenskej kultúry je prvým, ako dnes pekne starosvetsky vravíme, počinom v pozdvihovaní všeobecnej kultúrnosti“.

    Publicistka vo svojom komentári poukazuje aj na to, že väčšina slovenského národa anglickým textom pesničiek, ktoré počúva, nerozumie, a to je podľa nej aj dobre „lebo (človek) by porozumel, že pri väčšine ani niet čomu“.

    To, že sa minister kultúry takýmto spôsobom snaží budovať národné povedomie Slovákov, je podľa Zuzany Szatmáry hodné ocenenia. „Veď donútili národ nefantazírovať a počúvať od nákupných centier cez vlaky a krčmy až do kuchyne nemyšlienky hudobných mienkotvorcov,“ dodáva.

    Celý text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -