Šéf ĽSNS pritvrdil. Nastolia kotlebovské hliadky v rizikových vlakoch spravodlivosť? Neuveríte, kto viedol prvú výpravu

    0
    Marian Kotleba. (Autor: Youtube: Reprofoto/Kotleba-ĽSNS)

    Vo vlaku v smere z Nových Zámkov do Zvolena malo siedmeho apríla dôjsť k brutálnemu útoku šestnásťročného Šimona R. Ten mal vstúpiť do kupé, kde sedela 21-ročná Viktória. Potom, ako si preveril situáciu, odišiel, no po pár minútach sa vrátil a dožadoval sa od dievčaťa jedného eura. Následne ho napadol a začal škrtiť s akousi „hnedou šnúrkou“. Údajne mal použiť počas útoku aj päste. Viktórii bol počas incidentu zlomený prst. Páchateľ nato z vozňa vyskočil, no polícia ho nakoniec dolapila. Ten sa k útoku a krádeži peňaženky nakoniec priznal.

    „Ľudová strana Naše Slovensko rozhodla, že v tomto rizikovom vlaku nasadí hliadky, ktoré budú pomáhať s ochranou cestujúcich, tak, aby sa necítili zbytočne ohrozovaní takýmito ľuďmi,“ vyhlásil Marian Kotleba počas tlačovej konferencie pred budovou zvolenskej železničnej stanice.

    Taktiež počas tlačovky vymenoval ďalšie „rizikové“ spoje, v ktorých by mali hliadkovať členovia strany či jej sympatizanti. Kotleba taktiež podotkol, že hliadkovanie sa začne už oddnes a veliteľom skupinky ochrancov cestujúcich bude poslanec Peter Krupa. Ten sa prednedávnom v médiách dostal do povedomia verejnosti pod prezývkou „mlčanlivý pištoľník“, keď si na prvé zasadnutie NR SR do parlamentu vkráčal so strelnou zbraňou.

    V tlačovej správe, ktorá bola stranou preposlaná médiám, sa o páchateľovi píše ako o „cigánskom“ extrémistovi. „Od dnešného dňa zavádzame vo vybraných rizikových vlakoch hliadky ĽS Naše Slovensko. Ide o našu reakciu na nedávny brutálny útok cigánskeho extrémistu na mladé 21-ročné dievča v osobnom vlaku na linke Nové Zámky – Zvolen,“ píše sa v správe.

    Tlačová konferenica Mariana Kotlebu pred budovou zvolenskej železničnej stanice. Zdroj: Youtube/Kotleba-ĽSNS

    - Reklama -