Nemecko: Zvýšenie kriminality a utečenci. Kto vlastne robí problémy? Budete prekvapení

    0
    Utečenci v Nemecku (Autor: SITA)

    Podľa nemeckého týždenníka polícia v meste Braunschweig zriadila špeciálnu komisiu trinástich úradníkov, ktorí zbierajú informácie v okolí azylového zariadenia v mestskej časti Kralenriede. V prvých desiatich týždňoch svojho pôsobenia skúmali spolu 518 prípadov trestnej činnosti, z ktorých 317 boli krádeže. Päťdesiatpäť žiadateľov o azyl bolo zatknutých a na 17 páchateľov bol vydaný zatykač. Čo sa závažných trestných činov týka, významný nárast údajne nezaznamenali.

    Šéfka inšpekcie povedala, že počas tohto roka nechala polícia prešetriť asi 15-tisíc ľudí. Spomenula, že utečencov ako skupinu za zločincov označiť nemôže, ale objavujú sa medzi nimi organizované gangy. „Je to ako na futbalovom zápase. Vždy sa tam nájdu nejakí ľudia, ktorí budú páchať neplechu,“ opísala situáciu šéfka inšpekcie.

    „Sýrske a iracké rodiny nepredstavujú pre políciu ani tie najmenšie problémy. Horšie je to s organizovanými skupinami z Kosova a mužmi zo severnej Afriky, ktorí do Európy prichádzajú sami. Tí často nemajú ani pasy,“ uvádza na svojich stránkach nemecký Focus.

    Der Spiegel zase uvádza, že v prípade 1,1 milióna registrovaných utečencov došlo v uplynulom roku k 200 000 priestupkom. Podľa Spolkového kriminálneho úradu ide v dvoch tretinách o činy týkajúce sa majetku, falšovania a podvodov. Z 18 % potom ide o činy spojené s brutalitou, vyhrážaním a nátlakom. Nemecké úrady však priznávajú, že prevažná väčšina uchádzačov o azyl žiadne trestné činy nepácha. Nemenej závažnou trestnou činnosťou, ktorá súvisí s prílivom utečencov do Nemecka, sú útoky rôznych antiutečeneckých radikálov na zariadenia pre azylantov.

    autor: fib

    - Reklama -