Nič tam na mňa nemajú, reaguje na Panamské dokumenty kmotor Putinovej dcéry

    0

    Roldugin reagoval na kauzu Panama Papers, teda Panamských dokumentov prvýkrát od jej vzniku. V dokumentoch, ktoré skúmajú ľudia z Medzinárodného konzorcia investigatívnych novinárov (ICIJ) sa píše údajne o tom, že práve Putinov priateľ je mužom, ktorý stojí za schránkovými firmami v daňových rajoch, kde sa stará o peniaze šéfa Kremľa. Údajne má ísť až o dve miliardy dolárov.

    Minulý týždeň Sergej Roldugin odpovedal v rozhovore pre ruskú štátnu televíziu aj na otázky týkajúce sa Panama Papers, ale šikovne sa im vyhol a odmietol akékoľvek tvrdenia, že by bol rozprávkovo bohatý alebo strážil v daňových rajoch peniaze Vladimira Putina.

    Nemajú ho na čom chytiť…

    Bez toho, aby odpovedal na otázku, Roldugin uviedol, že 100 miliónov dolárov, o ktorých sa píše v Panama Papers, pochádza z dotácií od bohatých Rusov. Tie boli podľa Putinovho priateľa určené na nákup hudobných nástrojov pre mladých Rusov študujúcich hudbu.

    Roldugin je najlepší priateľ Vladimira Putina a jeho brat so šéfom Kremľa podstúpil tréning v bývalej sovietskej tajnej službe KGB. Na stovku miliónov, ktorá pribudla na jeho účtoch z rôznych zdrojov, má svoje zdôvodnenie. „Samozrejme, že som išiel, za kým sa dalo a pýtal som si dotácie. Bol som poctený, že to padlo na mňa. Nemajú ma na čom nachytať, všetko je tvorené. Každopádne som bohatý, som bohatý na ruský talent,“ povedal Roldugin.

    Celý článok si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -