Strany na jedno použitie? Tipnite si, ktorá po fiasku vo voľbách končí

    0
    Zľava: Podpredsedovia strany TIP Martin Schwantzer, Ivana Augustinská, Jana Vološinová a predseda strany Tomáš Hudec (Autor: SITA)

    Predsedníctvo strany TIP rozoslalo svojim členom vysvetľujúci list, podľa ktorého je financovanie strany neudržateľné, informuje portál Hospodárskych novín. „Musím priznať, že sa nám nepodarilo nájsť riešenie, ktoré by finančnú situáciu strany zastabilizovalo tak, aby sme boli schopní fungovať ďalej,“ prihovoril sa členom v liste predseda zanikajúcej strany Tomáš Hudec.

    Strana TIP je viacerými médiami označovaná ako projekt Smeru s väzbami na bývalého šéfa parlamentu Pavla Pašku, píšu Hospodárske noviny. V posledných voľbách získala len necelých 19-tisíc hlasov, čo predstavovalo zisk 0,72 percenta a skutočnosť, že strana nedostala na svoju činnosť zo štátneho rozpočtu ani cent.

    Strana pritom dosiahla pred dvoma rokmi vo voľbách do európskeho parlamentu takmer 3,7 percenta hlasov, pre nízku účasť v týchto voľbách však strane stačil na tieto percentá v absolútnych číslach zisk podobný ako pred mesiacom.

    - Reklama -