Po Francúzsku a Turecku sa pridáva aj Austrália. Teroristi prídu o…

    0
    Najväčšie austrálske mesto Sydney (Autor: SITA)

    Opatrenie sa bude týkať ľudí zapojených do teroristických aktivít, členov zakázaných organizácií alebo osôb usvedčených z trestných činov súvisiacich s terorizmom. 
    “Budú existovať veľmi prísne tresty v prípade osôb zapojených do teroristickej činnosti, ktoré sú dvojitými občanmi,” povedal dnes novinárom austrálsky minister pre imigráciu Peter Dutton. 

    Austrália, ktorá je verným spojencom USA v boji proti islamským militantom v Iraku a Sýrii, sa obáva útokov zo strany extrémistov domáceho pôvodu. Miestne úrady evidujú takmer 200 takýchto osôb a tiež zhruba 100 ľudí, ktorí bojujú na strane radikálnych islamistických skupín v Sýrii. Austrálska tajná služba v súčasnosti prioritne vyšetruje 400 prípadov potenciálnych bezpečnostných hrozieb. 

    S podobnými plánmi na odoberanie občianstva osobám usvedčeným z terorizmu prišiel aj francúzsky prezident Francois Hollande v reakcii na novembrové útoky v Paríži. Koncom marca však oznámil, že vzhľadom na nedostatok politického konsenzu v danej otázke sa tohto zámeru vzdáva. 

     

    - Reklama -