Stane sa Dzurinda pravou rukou prezidenta? Všetko tomu nasvedčuje

    0
    Mikuláš Dzurinda (Autor: Peter Števkov)

    V Kyjeve sa uskutočnilo prvé zasadnutie Medzinárodného poradného tímu prezidenta Porošenka, na ktorom nesmel chýbať ani Mikuláš Dzurinda. Témou zasadnutia bol stav reforiem, ale hovorilo sa aj o prebiehajúcich zmenách na ukrajinských vládnych postoch. „Som si istý, že tento koncil nám pomôže prežiť obdobie traumatických udalostí a Ukrajina sa vďaka tomu stane silnejšou,“ vyhlásil na zasadnutí Petro Porošenko.

    Prezident upozornil, že koncilu sa zúčastnili naozajstní priatelia Ukrajiny z celého sveta. Tiež dodal, že Ukrajinci počas modernej histórie krajiny už niekoľkokrát preukázali silné prodemokratické cítenie. „Ukrajina má dobré vyhliadky na reformy. Bude z nej krajina s nezávislou justíciou, demokraciou, investičným prostredím a bezpečnosťou. Ukrajina bude mať prosperujúcu budúcnosť,“ uisťoval prezident.

    Porošenko tiež podotkol, že krajina začne intenzívne bojovať proti korupcii, vylepší a zdokonalí justíciu a vráti Ukrajinu naspäť do Európy. „Každý z vás bol vo vašej krajine autorom ekonomického či demokratického zázraku. Toto sú skutoční priatelia Ukrajiny. Toto je dôvod, prečo chcem zjednotiť svoje úsilie na dosiahnutie výsledkov a priniesť na Ukrajinu veľa pozitívneho,“ vyjadril sa na adresu svojich kolegov z poradného tímu. O zasadnutí informoval portál President of Ukraine

    - Reklama -