Beblavý nedá Plavčanovi ani vydýchnuť. Najnovšie sa obul do jeho profesúry

    0
    Veronika Remišová a Miroslav Beblavý. (Autor: Reprofoto/TA3)

    Bývalý podpredseda strany #Sieť Miroslav Beblavý vo svojom dnešnom facebookovom statuse píše o tom, že má pochybnosti o profesúre ministra Plavčana, ktorý je oficiálne profesorom technológie vzdelávania.

    Beblavý pripomína, že profesorom sa môže stať len človek, ktorý je „v danom študijnom odbore uznávanou vedeckou osobnosťou, (…) jeho vedecké práce dosiahli aj medzinárodné uznanie“. To však Plavčan podľa Beblavého ani zďaleka nespĺňa, čo dokazuje aj vyhľadávanie na internete. Jeho výsledky Beblavý zverejnil vo svojom statuse na sociálnej sieti. (Text pokračuje pod obrázkom)
     

    Podľa vysokoškolského zákona profesúru môže získať človek, ktorý “ovplyvnil vývin daného študijného odboru vytvorením…

    Zveřejnil(a) Miroslav Beblavy dne 6. duben 2016

    Peter Plavčan nemá podľa výsledkov vyhľadávania žiadne vedecké práce, ktoré by boli publikované v medzinárodne rešpektovaných vedeckých publikáciách. Odborné texty nemá dokonca uverejnené ani v rámci Slovenska či Českej republiky. „Peter Plavčan je tak profesorom, ktorý by na náročnejšej európskej univerzite mal problém dostať doktorát,“ píše Beblavý.

    Práve pre pochybnosti o profesúre podľa Beblavého nemožno od nového ministra školstva očakávať žiadne reálne zmeny. „On celým svojím životom dokazuje, že jeho ciele, spôsoby aj výsledky sú 100 % kompatibilné s bahnom súčasného slovenského systému. On v tom bahne totiž vie vynikajúco fungovať. Aj ako profesor s nulou. Veď je profesor technológie vzdelávania,“ myslí si poslanec Beblavý o ministrovi Plavčanovi.

     

    - Reklama -