Keď vystúpime z EÚ, bude nám lepšie. Z rockera analytik. Mick Jagger a jeho valiace sa kamene

    0
    Mick Jagger z the Rolling Stones. Foto: SITA

    V rozhovore spevák tiež uviedol, že nech už sa referendum skončí akokoľvek, jeho výsledok príjmu obyvatelia z rôznych častí Británie úplne rozdielne, a to nielen ekonomicky, ale aj emocionálne. Jagger sa počas rozhovoru zamyslel aj nad politikou predsedu vlády Davida Camerona: „Zaujímalo by ma, či by Cameron, keby ho o to požiadali dnes, vyhlásil referendum o tejto otázke teraz,“ povedal reportérke spevák.

    Mnohým ľuďom sa názor speváka Jaggera – s ohľadom na laickosť jeho názorov – môže zdať irelevantný. Vlani v máji však politický poradca britských konzervatívcov Jim Messina vyhlásil, že Mick Jagger absolútne správne odhadol výsledky zatiaľ posledných volieb v Británii.

    „Jedným z najprefíkanejších politických pozorovateľov, akých poznám, je Mick Jagger,“ napísal. „Keď je na turné a práve nevystupuje, má veľa voľného času, ktorý venuje čítaniu, zistil som z našej spoločnej konverzácie. Všimol som si, že sa stal takmer expertom nielen na britskú, ale aj na americkú politiku,“ objasnil svoj názor o Jaggerovi Messina.

    Jagger sa svojím vyhlásením pripojil k ďalším britským celebritám, ktoré sa o referende vyjadrili už v minulosti. V januári tohto roka sa napríklad o odchode Veľkej Británie z Európskej únie pozitívne vyjadril známy herec Michael Cain. V minulosti sa za odchod z Únie postavil aj súčasný starosta Londýna Boris Johnson. Naopak za zotrvanie v Únii je Jeremy Clarkson alebo herečka Emma Thompson.

    autor: fib

    - Reklama -