Abdeslam bol na Slovensku tri týždne, tvrdia zahraničné tajné služby. Bol parížsky atentátnik navštíviť príbuzného?

    0
    Salah Abdeslam (Autor: ReproFoto: telegraph.co.uk)

    Informácia o tom, že hľadaný terorista sa zdržiaval na našom území, prišla od zahraničných tajných služieb. Abdeslamovým kontaktom na Slovensku je údajne jeho rodinný príbuzný, ktorý sa oženil so Slovenkou. Identitu oboch redakcia Aktuality.sk pozná.

    Abdeslamov príbuzný má byť Iračan, pôvodom z Mosulu. Na jeho pozvanie mohol prísť na naše územie atentátnik z Paríža, domnievali sa zahraničné tajné služby.

    Práve po Abdeslamovi pátrali podľa informácií portálu slovenskí policajti aj pri veľkom nočnom záťahu v novembri minulého roka. Domové prehliadky vtedy robili v Nitre, v jej okolí a v niekoľkých ďalších mestách. 

    Tento Francúz marockého pôvodu je momentálne v rukách belgickej polície. Zadržala ho v bruselskej štvrti Molenbeek, ktorá je označovaná aj ako liaheň teroristov. Belgickým vyšetrovateľom pri výsluchu potvrdil, že podľa pôvodných plánov mal byť jedným zo samovražedných atentátnikov na národnom štadióne Stade de France na parížskom predmestí Saint-Denis.

    Napokon si to však rozmyslel. Priznal tiež, že pre útočníkov zabezpečil autá a hotelové izby. Súdený by mal byť vo Francúzsku, pripomína portál. 

    - Reklama -