Britský premiér sa bráni. V daňových rajoch žiadne peniaze nemám

    0
    Zľava: Nemecká kancelárka Angela Merkelová, bývalý britský premiér David Cameron a prezident Francúzska François Hollande (Autor: Facebook)

    V rámci kauzy známej ako Panama papers (Panamské dokumenty) mal Cameronov zosnulý otec podľa stanice BBC riadiť schránkový investičný fond so sídlom na Bahamách.

    Nevlastním žiadne podiely. Mám plat premiéra, mám nejaké úspory, z ktorých mám nejaké zisky, a vlastním dom,“ vysvetľoval premiér Cameron v rámci dnešnej debaty. Nevlastním žiadne podiely, žiadne offshorové trusty, ani fondy, ani nič podobné,“ dodal.

    Cameronova hovorkyňa v pondelok na otázku Reuters, či môže preukázať, že majetok Cameronovej rodiny nefiguruje v súčasnosti v žiadnej offshorovej spoločnosti, odpovedala, že ide o rodinnú záležitosť.

    Šéf opozičných labouristov Jeremy Corbyn vyzval dnes na nezávislé vyšetrenie majetkových pomerov všetkých Britov spájaných s firmami založenými v daňových rajoch, a to vrátane rodiny Davida Camerona. Domnievam sa, že premiér by nám vo vlastnom záujme mal vysvetliť, čo sa tu deje,“ dodal.

    - Reklama -