Chceli by ste pracovať v parlamente? Stačí odpovedať na tento inzerát

    0
    Jozef Viskupič, OĽaNO (Autor: SITA)

    Na stránke profesia.sk bol v pondelok zverejnený nový pracovný inzerát. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby zamestnávateľom nebol priamo poslanec NR SR Jozef Viskupič. Uchádzači, ktorí budú mať o prácu záujem to jednoduché mať nebudú. Poslanec chce mať asistenta, ktorý dokáže pracovať pod tlakom a simultánne na viacerých úlohách. Podmienkou je vynikajúca znalosť angličtiny, analytické či komunikačné zručnosti a relevantná prax v oblasti kultúry, či médií.

    Náplňou práce budúcich asistentov bude široké spektrum činností. Vypracovávanie podkladov pre Jozefa Viskupiča a rešerší, analýza informácií a práca s odbornými textami aj v anglickom jazyku. Jozef Viskupič pre PL.sk povedal, že inzerátom plánuje doobsadiť tím asistentov, ale zároveň chce nájsť aj nových stážistov. Jednu asistentku už má a tak hľadá dvoch ďalších. “Plánujeme doobsadiť tím. Z hľadiska počtu budú traja do tém kultúra, médiá, digitálna agenda, šport, cestovný ruch,” povedal obyčajný človek a dodal “Zásadný zámer je stretnúť sa s úplne všetkými, ktorí sa ozvú na základe životopisu a ktorí majú blízko k piatim zadefinovaným témam, či už formou štúdia, alebo formou praxe.”

    Práca asistenta bude podľa poslanca na živnosť s platom 700 eur v hrubom. “Z môjho pohľadu sú to nútení živnostníci,” posťažoval sa Jozef Viskupič a dodal, že sa s tým nedá nič robiť, pretože tak je nastavený zákon.

    Podľa Viskupičových slov sa okrem asistentov môžu ozývať aj kandidáti na stážistov, ktorí potrebujú prax v rámci štúdia. Hoci bol inzerát zverejnený iba v pondelok, poslancovi sa len za jeden deň ozvalo viac ako 170 uchádzačov a keďže uzávierka na posielanie životopisov je 24. apríla, neúplný tím Jozefa Viskupiča sa pri výbere nových členov ešte poriadne zapotí.  

    - Reklama -