VIDEO Severná Kórea sa opäť vyhráža vojnou svojmu južnému susedovi. Zverejnili video, v ktorom pomocou špeciálnych efektov rozbombardovali Soul

    0
    Propagandistický plagát (Autor: ReproFoto: youtube/??? ??)

    Na úvod videa KĽDR demonštruje svoju vojenskú silu, neskôr sa začína bombardovanie. Imaginárne rakety vo videu dopadajú napríklad na sídlo prezidenta Južnej Kórei – Modrý dom a iné vládne budovy v Soule, ktoré sa potom pomocou filmových trikov menia na trosky.

    Napätie medzi svetom, najmä USA a Severnou Kóreou stúpa už dlhší čas. Komunistická krajina neustále ukazuje svoju vojenskú silu, testuje nebezpečné nukleárne zbrane a svetu sa vyhráža ich použitím. Pchjongjangu najnovšie prekáža, že USA a Južná Kórea v marci opäť usporiadali spoločné vojenské cvičenia. Tohtoročné cvičenia boli údajne väčšie ako tie predošlé a podľa KĽDR zahŕňali aj tréning na špeciálnu operáciu – zosadenie vodcu Severnej Kórey. Pchjongjang celú operáciu pochopil ako priamu vyhrážku Kim Čong-unovi a žiada Soul a prezidentku Park Geung-Hyea, aby sa ospravedlnila a potrestala tých, ktorí spomínanú stratégiu vymysleli. Ak to líderka Južnej Kórei nespraví, Kim vraj naplní vyhrážky z videa a „všetko ľahne popolom“.

    Severná Kórea pomocou filmových efektov bombarduje Soul. Zdroj: YouTube/DRPK

    KĽDR sa nedávno podobným spôsobom vyhrážala aj USA, keď krajine sľubovala väčší počet mŕtvych ako v septembri 2001 pri teroristickom útoku na dvojičky, a zverejnili podobné video zobrazujúce Washington. Vo videu sa vyskytuje napríklad vlajka USA, ktorá horí, alebo Washington po zásahu atómovou bombou. Informácie o KĽDR priniesol The Guardian.

    Filmový útok KĽDR na Washington Zdroj: YouTube/DRPK

    - Reklama -