Boli verní Ficovi, teraz ich odpísali. Zbohom, ministerské stoličky, zbohom, vláda, zbohom, moc? Aký osud čaká exzveri Smeru?

    0
    Pohľad na rokovanie vlády SR. Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Jahnátek, Počiatek či Vážny sú smeráci, ktorí si vyskúšali ministerské stoličky, no museli ich voľky-nevoľky prepustiť svojim nestraníckym kolegom. A čo robia dnes? Ľubomír Jahnátek pôsobil počas Ficových vlád ako minister hospodárstva a pôdohospodárstva, no v súčasnosti sa stal radovým poslancom strany. A aké má plány do budúcnosti? „Ja som spokojný, nie som vôbec sklamaný. Mám 62 rokov a po 66 už nechcem robiť vôbec nič,“ prezradil pre Aktuality.sk.

    Ďalším z veľkých mien Smeru, ktorý sa do vládneho kabinetu nedostal, je aj Ján Počiatek, exminister financií a dopravy. V súčasnosti je poslancom v NR SR. Aké kroky podnikne v budúcnosti, isté nie je, no tutovkou zostáva, že jeho popularita u voličov prudko klesla. Poslanecká stolička čaká aj Ľubomíra Vážneho, ktorý si svoje odsedel aj na tej ministerskej, a to v rezorte dopravy. Okrem toho zasadol aj na post vicepremiéra pre investície. „V tejto chvíli sa nebudem vyjadrovať. Dozviete sa včas,“ vyjadril sa bývalý minister školstva Juraj Draxler. Ten rezortu začal šéfovať potom, ako ho opustil Peter Pellegrini.

    Medzi smerákov, ktorí si teplé miestečko vo vláde v súčasnosti neužijú, patrí aj exšéf hospodárstva Vazil Hudák či bývalý minister zdravotníctva Viliam Čislák. Hudák by sa mal stať viceprezidentom Európskej investičnej banky a Čislákova budúcnosť je stále nejasná. Tomáš Borec v druhej Ficovej vláde viedol rezort spravodlivosti. „Chcem sa venovať rodine a dať si do poriadku veci, na ktoré som nemal čas. Potom sa vrátim k advokátskej praxi,“ prezradil.

    František Palko sa do vlády nedostal podobne ako jeho „parťák“ Počiatek, ktorému robil na ministerstve financií spoločnosť ako štátny tajomník a neskôr ho nasledoval aj do rezortu dopravy. „Zvažujem všetko možné, uvidíme,“ zahmlieva smerák.

    - Reklama -