Žasnem. Demencia? Pravda o zdraví Miloša Zemana

    0
    Miloš Zeman, prezident Českej republiky (Autor: Hans Štembera)
     Je vo skvelej kondícii a pri našich poradách občas žasnem. Mnohí mladí ľudia totiž myslia omnoho pomalšie a s väčšími ťažkosťami než on,“ uviedol Holcát v rozhovore pre český časopis Týždeň s tým, že fyzický zdravotný stav prezidenta Zemana zodpovedá jeho veku.
     
    Príbehy o demencii, ktorou má podľa niektorých lekárov prezident Zeman trpieť, šéf jeho lekárskeho konzília odmieta. Takéto správy nemám rád. Nielen u tých lekárov, ale aj u novinárov, čo to zverejnili, to považujem ako neetické a profesijne nezodpovedné,“ kritizuje prezidentov lekár. Aby mohla byť prezidentovi diagnostikovaná duševná choroba, muselo by to byť podložené výsledkami vyšetrenia. Na základe čoho diagnostikujú duševné choroby prezidenta tí páni?“ pýta sa Holcát.
     
    Šéf lekárskeho konzília hlavy štátu naopak hovorí o tom, že prezident má veľmi pravidelný prejav – hovorí bez papiera a úplne presne vraj vie, čo hovorí. Pri zasadnutí svojich poradcov je podľa Holcáta neskutočne orientovaný vo všetkých oblastiach, ktoré sa práve preberajú, a nemá problémy s vnímaním času ani priestoru. Áno, môžeme mu vyčítať určité pejoratívne výrazy a podobne, ale taká je jeho osobnosť, to nesúvisí s nejakým jeho ochorením. Vždy vie, čo robí,“ uisťuje lekár.
     
    Podľa mnohých signálov sa Holcát domnieva, že Zeman bude chcieť kandidovať aj v ďalšom volebnom období. Lekár v tejto súvislosti upozorňuje, že neexistuje žiadna zdravotná prekážka, pre ktorú by Miloš Zeman nemohol obhajovať funkciu.
     
    Autor: luš 
     
    - Reklama -